Stedelijke Freinetschool De Steltloper Zammelseweg 29, 2440 Geel 014/56.65.40 sbs.desteltloper@geel.be 
Steltlopers aan het woord
Wil je weten wat onze leerlingen over onze school te vertellen hebben? Bekijk dan zeker even deze pagina.
Hieronder vindt u verslagen van zowel de kinderen die nu op onze school zitten als oud-leerlingen die ondertussen al hun stappen hebben gezet in het middelbaar of hoger onderwijs.
Oud-leerling: Elise Verstappen
Hallo alle Steltlopers en ouders.

Ik zit nu in het 2 de middelbaar en ik heb mijn lagere school in de super leuke school De Steltloper gedaan.
Ik vond het er vroeger echt heel leuk. Ik kon er mijn eigen mening zeggen. Onze klas was ook heel leuk. Ze waren echt een hechte klas.
Ik weet nog dat we in het 6de leerjaar naar Durbuy zijn geweest. We hebben er veel avontuurlijke dingen gedaan. Ik heb me die week echt super hard geamuseerd en de laatste avond hebben we een super leuke fuif gehad !! 🙂
Hopelijk gaan jullie ook zoveel mooie tijden in de Steltloper beleven als ik er heb gehad.
Groetjes,
Elise Verstappen 🙂

Oud-leerling: Iris Dresselaerts
Ik vond de steltloper een geweldige school waar je echt leert om op je eigen benen te staan. Door al de projecten leer je zelfstandig te werken. Het is een school waar veel aandacht is voor elk kind. Iedereen wordt geholpen waar nodig. Je leert er respect voor elkaar en voor anderen te hebben. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan de geweldige jaren die ik daar heb beleefd.

Oud-leerling: Gerben Broers

Freinet betekent voor mij : het kind toelaten om zich te verwonderen en te laten overweldigen door de pracht van alledag, waar een volwassene dit slechts als standaard ziet en het op een afgeknotte, doffe wijze ervaart.

Door uw kind naar Freinet te sturen, zal deze prachtige blik op de wereld tot ver in de puberteit overleven en nooit helemaal uitdoven. Dit soort blik is belangrijk om out of the box te kunnen denken en dingen op een creatieve en inventieve manier aan te pakken. Freinetonderwijs heeft dit voor mij mogelijk gemaakt, waarna ik de cyclus van  het secundair heb aangevangen zonder enige vorm van kennisachterstand.

Dankzij Freinetonderwijs heb ik het beste mogen meemaken van twee werelden en ben ik  zelfbewuster en levenslustiger in het leven gaan staan. Bovendien zet Freinet ook zeer hard in op de vorming en ontwikkeling van een creatieve geest en sociale vaardigheden door talloze projecten.

Terwijl andere kinderen hun dagen vaak achter hun bureau sleten, kreeg ik de kans om de wereld in al zijn facetten te zien en niet slechts zijn ongenuanceerde en kleurloze weerspiegelingen op een stuk huiswerkpapier.

Ik ben dan ook nog altijd zeer dankbaar voor wat De Steltloper mij allemaal heeft bijgebracht en zal hier mijn hele leven lang de vruchten van blijven plukken.

Gerben Broers, student Latijn-Wiskunde 6de jaar en voormalig leerling van De Steltloper