Stedelijke Freinetschool De Steltloper Zammelseweg 29, 2440 Geel 014/56.65.40 sbs.freinet@geel.be

Schoolteam

Elke klasgroep heeft zijn of haar leerkracht.  Zij zijn de spilfiguren van de klas- en schoolwerking. Zij werken in nauwe samenwerking met de coördinator, die ondersteuning biedt op vlak van de klasorganisatie, de begeleiding van de kinderen en de uitbouw van een goed functionerende ouderwerking.
Er worden aan het schoolteam nog bijzondere leermeesters toegevoegd voor de lessen lichamelijke opvoeding en levensbeschouwing (godsdienst, zedenleer, …), een zorgcoördinator en zorgleerkrachten. Ook is er een deeltijdse kinderverzorgster die bij de kleuters wordt ingeschakeld.

 

Directeur – Els Gilis
 

 

Ik ben Els Gilis.
Ik ben administratief directeur.
Op dinsdag- en vrijdagvoormiddag is het bij mij “open deur”.
Dan ben ik in de school aanwezig en zie je me in levende lijve bezig. Ik heb dan o.a. met Dorien overleg en dan doet ieder “z’n zeg”. Bij vragen zal ik altijd paraat staan. En kunnen we SAMEN voor de juiste oplossing gaan. Want ook ik ben gesteld op … “gestelt”!
Welkom in de Steltloper!
Pedagogisch coördinator en zorgcoördinator – Dorien De Haes

 

Na 10 jaar ervaring in de klas ben ik helemaal klaar om het Steltloper-team te trekken. Samen school maken, ik zie het helemaal zitten.

Daarnaast ben ik ook de zorgcoördinator van onze school. De kinderen ondersteunen, hen helpen bij de dingen waarmee ze het moeilijk hebben of net uitdaging zoeken voor zij die het nodig hebben, het maakt allemaal deel uit van mijn takenpakket.

Heb je me nodig of zit je met een vraag, mijn deur staat altijd voor jou open.

KO 0 & 1 – Tille Sels

 

De kleinste deugnieten van onze school beginnen hun avontuur bij mij in de klas. Samen nieuwe dingen proberen, ontdekken en leren is het leukste dat er is. Soms gaan we helemaal op in onze fantasie en onderzoeken we alles uit. Met veel geduld daag ik de kleuters uit om zoveel mogelijk zelf te proberen.

De kleuters zien genieten en openbloeien doet mij helemaal glunderen.

.
KO 2 & 3 – Sofie Goelen en Sofie Vaneerdewegh
Ik ben Sofie en ik mag de kapoenen van KO 2/3 onder mijn vleugels nemen.
Dat doe ik alvast met heel veel zorg, liefde en creativiteit! Zo kan ieder kind in onze klas zijn of haar talent ontdekken en onderzoeken.
De dingen waar ik als persoon en als leerkracht heel graag mee bezig ben zijn muziek en theater. Deze twee dingen zullen dus zeker niet ontbreken tijdens onze klaswerking.
Al spelend leren en af en toe eens lekker gek doen hoort er ook bij.
En daarna zeker niet vergeten om even te pauzeren, tot te rust komen en vooral (na)genieten!
Hoi iedereen, ik ben Sofie. Dit jaar bestaat mijn pakket uit een dagje lesgeven in KO 2/3, maar ook voor de zorg van de kinderen van de Steltloper ben ik mee verantwoordelijk.
Iets nieuws voor mij is RKG. Deze vakantie heb ik me er wat in verdiept en wil ik dit met een lichte Freinet-toets geven aan de kinderen die hiervoor gekozen hebben.
1ste graad – Mieke Van de Ponseele en Dorien De Haes
Ik ben Mieke en ben helemaal klaar voor een nieuw avontuur.
Lezen, schrijven en rekenen, we leren het allemaal.
Ook dingen onderzoeken, knutselen en genieten van een verhaal.
Ik maak wel eens een grapje en vind zingen heel fijn.
Het is ook belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn.
We werken samen en leren van elkaar.
Zo komen we slimmer uit dit schooljaar.

 

Dit schooljaar mag ik op woensdag terug naar de 1e graad. Rekenen, lezen,… we vliegen er weer samen in.
2de graad – Jens Adriaens en Hilde Nuyts
  Ik ben Jens en leerkracht in de tweede graad. Hier starten we dagelijks in de kring. We bespreken wat we gaan doen en hoe we dit gaan aanpakken. Hierbij hebben we ook oog voor rekenen, taal, onderzoek, actualiteit, … Doorheen het jaar bouwen we aan onze actua-wereldkaart: een overzicht van de actualiteit. Creativiteit en beweging is een rode draad doorheen onze klas. Bezige bijtjes zijn wij en dit zou ook een passende klasnaam zijn, aangezien we De Dierentuin werden gedoopt. En bezig zijn we zeker, want naast het werk in de klas, hebben we ook een samenwerking met Huis Perrekes. We zingen hier mee in het koor: De Betties, waar we steeds onze mooiste zangstem laten horen.

Met respect en samenwerking gaan we dagelijks met een glimlach naar huis.

3de graad – Senne Heremans

 

Bonjour tout le monde, je m’appelle Senne. Avec les enfants nous décrouvons la dernière étape de l’école primaire. We trekken naar onze anderstalige buren en ontdekken dat vrije teksten ook in het Frans geschreven kunnen worden. Met mijn keyboard in de hand schrijven we samen verschillende liedjes. We onderzoeken dagelijks de actualiteit, het levend werk, en de dingen die op ons afkomen. Iedereen welkom! Bienvenue à tous!
RKG – Sofie Vaneerdewegh

 

Hoi iedereen, ik ben Sofie. Dit jaar bestaat mijn pakket uit een dagje lesgeven in KO 2/3, maar ook voor de zorg van de kinderen van de Steltloper ben ik mee verantwoordelijk.
Iets nieuws voor mij is RKG. Deze vakantie heb ik me er wat in verdiept en wil ik dit met een lichte Freinet-toets geven aan de kinderen die hiervoor gekozen hebben.
NCZ – Charissa Van de Paer
 

 

Ik ben Charissa en geef zedenleer in de Steltloper. Tijdens onze lessen leren we over verschillende waarden en normen, praten we in groep over vanalles en nog wat, maar maak ik ook graag tijd voor een individueel gesprekje met de leerlingen, indien nodig. Respect en vriendschap komt ook regelmatig aan bod tijdens onze lessen, net als in het leven van groot en klein.

 

Turnjuf  – Noortje Van Hirtum
Ik ben Noortje de turnjuf van de Steltloper. In de turnlessen doen wij niet alleen aan lopen, binnenkort kan elke Steltloper steltlopen! Wij als Steltlopers geven nooit op, samenwerken, aanmoedigen en blijven oefenen, zo wordt elke turnles TOP! Ik ben zelf een bezige bij. Tennis, volleybal, lopen en snowboarden horen bij mij.

Zorgteam

  Dorien De Haes

Zorgcoördinator
   Hilde Nuyts
   Sofie Vaneerdewegh

 

Hoi iedereen, ik ben Sofie. Dit jaar bestaat mijn pakket uit een dagje lesgeven in KO 2/3, maar ook voor de zorg van de kinderen van de Steltloper ben ik mee verantwoordelijk.
Iets nieuws voor mij is RKG. Deze vakantie heb ik me er wat in verdiept en wil ik dit met een lichte Freinet-toets geven aan de kinderen die hiervoor gekozen hebben.
Voor- en naschoolse opvang – Nancy Dillen
  Mijn naam is Dillen Nancy, dagelijks moet ik de kindertjes groot en klein van de stedelijke Freinetschool te Oosterlo tellen.

Met veel liefde, plezier en de beste zorgen zal ik ze voor en/of na school opvangen.

Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, nonkels of tantes, om het even wie, mogen de (b)engeltjes s ’morgens vanaf 07.00u tot 08.30u, s ’avonds van 15.30u tot 18.00u en woensdagnamiddag tot 14.00u komen brengen en/of ophalen. Voor een vraagje of een gezellige babbel kunnen jullie mij altijd bereiken op het nummer 0498/17.14.27

 

Poetsvrouw – Peggy Vangenechten
 

 

Mijn naam is Peggy en ik woon in Zammel.
Ik werk voor stad Geel als poetsvrouw in Freinetschool De Steltloper.
Mijn job als poetsvrouw omvat meerdere taken:
– gewone en grondige reinigingen
– vloeren poetsen
– spinnenwebben verwijderen
– maandelijkse taken
Zoals je ziet komt er heel wat bij kijken om een gebouw ordelijk en net te houden.
Secretariaat – Petra Vercammen en Ann De Backer

Ondersteuning GR1 van Ateljee Hagelbos
  Inge