Stedelijke Freinetschool De Steltloper Zammelseweg 29, 2440 Geel 014/56.65.40 sbs.desteltloper@geel.be 
Ouderparticipatie

Je hebt in onze school de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen als

  • lid van onze werkgroep(en)
  • middagouder
  • begeleider van een workshop tijdens het atelier
  • begeleider van een uitstap
  • helpen met niveaulezen in de eerste/ tweede graad
  • het begeleiden van en naar de zwemlessen van de kinderen van de tweede kleutergroep of eerste/tweede graad
  • helpende hand tijdens het opzetten en opruimen van feestactiviteiten
  • tuinieren met de kinderen

Werkgroepen
Meer info over onze verschillende werkgroepen vind je hier.

Middagouder
Je kan komen middagtoezicht doen zodat de leerkrachten nog wat tijd hebben om ervaringen uit te wisselen, een korte pauze te nemen, ….
Je kan je opgeven om 1 of enkele vaste dagen in de week te komen toezicht houden.
Er is middagtoezicht van 12u30 tot 13u15.

Atelier
Wij organiseren vijf keer per jaar ateliers voor de kinderen. Atelier gebeurt in kleinere groepjes, met kinderen uit alle klassen. Leeftijddoorbrekend werken is immers typisch voor een freinetschool. De kinderen mogen zelf kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen. Leerkrachten en ouders begeleiden deze activiteiten. Om het aanbod zo breed mogelijk te maken vragen wij ouders die graag eens komen knutselen, timmeren, voorlezen, mediteren, ….
Voor de ateliers rekenen wij één euro per keer aan zodat we speciale materialen kunnen aankopen of mensen kunnen vragen een atelier te komen begeleiden.

Uitstappen
Regelmatig op uitstap gaan is erg belangrijk voor het ervaringsgericht en levend leren op onze school. Bij een project wordt het geleerde voor kinderen plots allemaal veel duidelijker en ze onthouden veel beter wat ze daar gezien, gevoeld en gehoord hebben dan wat ze er reeds over gelezen hebben. Om uitstappen te maken, hebben we ouders nodig die mee het vervoer kunnen verzorgen. Zij kunnen de leerkracht een handje toesteken bij het verloop van de activiteit. Je kan hiervoor terecht op de klasinfoborden of via de briefjes in de huiswerkmap. Geef best aan de leerkracht door welke dag je in de week eventueel beschikbaar bent.

Niveaulezen eerste graad/ tweede graad
Ouders die een groepje lezers van hetzelfde niveau begeleiden bij het lezen en bespreken van een boek. Dit gebeurt twee keer een half uur in de week.

Zwemouders eerste graad en 3e kleuterklas
Ouders die helpen bij het aan- en uitkleden van de kinderen. In het zwembad een oogje in het zeil houden en kinderen naar de wc begeleiden. De zwemlessen zelf worden echter door monitoren van de Geelse sportdienst verzorgd.

Helpende hand bij opzetten en opruimen van festiviteiten
Ouders die mogen aangesproken worden om te helpen bij festiviteiten. Hiervoor krijg je telkens ook een brief mee om je in te schrijven.

Tuinieren met de kinderen
Ouders of grootouders dit mee willen helpen onkruid wieden, zaaien, planten, … De voorbereiding gebeurt door de tuingroep en de coördinator, maar hulp bij de uitvoering is altijd welkom. Dit zou vooral tijdens de schooluren gebeure