Stedelijke Freinetschool De Steltloper Zammelseweg 29, 2440 Geel 014/56.65.40 sbs.freinet@geel.be

Schoolteam

Elke klasgroep heeft zijn of haar leerkracht.  Zij zijn de spilfiguren van de klas- en schoolwerking. Zij werken in nauwe samenwerking met de coördinator, die voltijds aan de school verbonden is en ondersteuning biedt op vlak van de klasorganisatie, de begeleiding van de kinderen en de uitbouw van een goed functionerende ouderwerking.
Er worden aan het schoolteam nog bijzondere leermeesters toegevoegd voor de lessen lichaamlijke opvoeding en de cursussen levensbeschouwing (godsdienst, zedenleer, …). Ook is er een deeltijdse kinderverzorgster die bij de kleuters wordt ingeschakeld.

Directeur – Els Gilis
  Ik ben Els Gilis.
Ik ben administratief directeur.
Op maandag – en vrijdagvoormiddag is het bij mij “open deur”.
Dan ben ik in de school aanwezig en zie je me in levende lijve bezig. Ik heb dan o.a. met Fabienne overleg en dan doet ieder “z’n zeg”. Bij vragen zal ik altijd paraat staan. En kunnen we SAMEN voor de juiste oplossing gaan. Want ook ik ben gesteld op … “gestelt”!
Welkom in de Steltloper!
Pedagogisch coördinator – Fabienne Luyten
  Zin in wat lol, dan kan je terecht bij deze krullenbol.

Voor een luisterend oor, een diepgaand gesprek, aan luisteren en babbelen bij mij geen gebrek.

Heb je een vraag, een weetje, een idee, kom langs en we doen er wat mee.

Ik ben er ook voor elke collega en kind, met hen werken maakt mij BLIJGEZIND! Ga je dit jaar met ons in zee, dan zal je merken “IEDEREEN TELT MEE”

KO 0 & 1 – Tille Sels
.
KO 2 & 3 – Sofie Goelen
  Ik ben Sofie. Ik mag zorgen voor de ‘stralende kapoentjes’ van KO 2/3. Zingen en gitaar spelen zijn dingen die ik heel graag doe. Bij deze zal ik muziek met veel plezier binnen brengen in de klas. Ook bij het tekenen, knutselen, schilderen… ben ik zeker van de partij! Creativiteit maakt mij blij! Verder gebruik ik een hele rustige omgangstijl met de kinderen, maar af en toe mag er eens gek gedaan worden. Toneel spelen is ook een leuke hobby van mij!
1ste graad – Dorien De Haes (4/5) en Hilde Nuyts (1/5)
  Ik ben de leerkracht van de eerste graad. Elke morgen sta ik met veel enthousiasme paraat. Dan leer ik de kinderen lezen en rekenen. En maken we tijd voor knutselen en tekenen.Vanuit de praatronde gaan we op onderzoek. Dit doen we op internet of in een boek.

Lesgeven doe ik met een lach. Ik geniet ervan, dag na dag.

Op dinsdag geniet ik wat extra van mijn gezin, maar dan vliegt Hilde er met volle goesting weer in.

2de graad – Jens Adriaens
  Ik ben Jens en leerkracht in de tweede graad. Hier starten we dagelijks in de kring. We bespreken wat we gaan doen en hoe we dit gaan aanpakken. Hierbij hebben we ook oog voor rekenen, taal, onderzoek, actualiteit, … Doorheen het jaar bouwen we aan onze actua-wereldkaart: een overzicht van de actualiteit. Creativiteit en beweging is een rode draad doorheen onze klas. Bezige bijtjes zijn wij en dit zou ook een passende klasnaam zijn, aangezien we De Dierentuin werden gedoopt. En bezig zijn we zeker, want naast het werk in de klas, hebben we ook een samenwerking met Huis Perrekes. We zingen hier mee in het koor: De Betties. Waar we steeds onze mooiste zangstem laten horen.

Met respect en samenwerking gaan we dagelijks met een glimlach naar huis.

3de graad – Senne Heremans
Bonjour tout le monde, je m’appelle Senne. Avec les enfants nous décrouvons la dernière étape de l’école primaire. We trekken naar onze anderstalige buren en ontdekken dat vrije teksten ook in het Frans geschreven kunnen worden. Met mijn keyboard in de hand schrijven we samen verschillende liedjes. We onderzoeken dagelijks de actualiteit, het levend werk, en de dingen die op ons afkomen. Iedereen welkom! Bienvenue à tous!
RKG – Kristel Kennis
  Ik ben Kristel, recht voor de raap en toch lief. Ik houd van de zee en een goed boek mag dan ook mee. Mijn gezin,  daar steek ik heel wat tijd in. Uit iedereen het beste halen, ik zie de kinderen graag stralen. Een wereld waar men nog geluk kent, maak je niet met één ingrediënt. Voor mij is elk element even belangrijk, elk element  voor een recept dat hoop en vriendschap brengt.
NCZ – Charissa (1e graad)
  Ik ben Charissa en geef zedenleer in de 1ste graad. Tijdens onze lessen leren we over verschillende waarden en normen, praten we in groep over vanalles en nog wat, maar maak ik ook graag tijd voor een individueel gesprekje met de leerlingen, indien nodig. Respect en vriendschap komt ook regelmatig aan bod tijdens onze lessen, net als in het leven van groot en klein.

 

NCZ –  (2e en 3e graad)
Turnjuf  – Noortje Van Hirtum
  Ik ben Noortje de turnjuf van de Steltloper. In de turnlessen doen wij niet alleen aan lopen, binnenkort kan elke Steltloper steltlopen! Wij als Steltlopers geven nooit op, samenwerken, aanmoedigen en blijven oefenen, zo wordt elke turnles TOP! Ik ben zelf een bezige bij. Tennis, volleybal, lopen en snowboarden horen bij mij.
Zorgcoördinator – Inge Vansant
Ik ben Inge, ik ben de zorgcoördinator bij De Steltloper.Tweemaal per week ben ik op school te vinden.Dan ben ik paraat, voor als het in de klas eens minder goed gaat.Ik volg de schoolloopbaan van elke Steltloper nauwkeurig op. Leerlingen helpen, begeleiden, ondersteunen,… dat is mijn job. In mijn vrije tijd ga ik graag creatief aan de slag. Schilderen met penseel en olieverf, als het even mag, met veel gelach! 
Ondersteuning – Hilde Nuyts
Voor- en naschoolse opvang – Nancy Dillen
  Mijn naam is Dillen Nancy, dagelijks moet ik de kindertjes groot en klein van de stedelijke Freinetschool te Oosterlo tellen.

Met veel liefde, plezier en de beste zorgen zal ik ze voor en/of na school opvangen.

Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, nonkels of tantes, om het even wie, mogen de (b)engeltjes s ’morgens vanaf 07.00u tot 08.30u, s ’avonds van 15.30u tot 18.00u en woensdagnamiddag tot 14.00u komen brengen en/of ophalen. Voor een vraagje of een gezellige babbel kunnen jullie mij altijd bereiken op het nummer 0498/17.14.27

 

Poetsvrouw – Peggy Vangenechten
  Mijn naam is Peggy en ik woon in Zammel.
Ik werk voor stad Geel als poetsvrouw in Freinetschool De Steltloper.
Mijn job als poetsvrouw omvat meerdere taken:
– gewone en grondige reinigingen
– vloeren poetsen
– spinnenwebben verwijderen
– maandelijkse taken
Zoals je ziet komt er heel wat bij kijken om een gebouw ordelijk en net te houden.
Secretariaat – 

Ondersteuning GR1 van Ateljee Hagelbos
  Inge